Päihdepalvelujelppari -koulutus 7.12.2020 klo 13.00 – 15.15

Koulutuksessa perehdytetään päihdepalveluita tarvitsevan ja hänen läheistensä lakisääteisiin oikeuksiin ja annetaan käytännön neuvoja ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Tavoitteena on antaa valmiudet ja tukea päihdepalveluita tarvitsevaa, hänen omaisiaan ja läheisiään. Lisäksi koulutuksessa perehdytetään puheeksioton menetelmiin, kerrotaan miten päihdepalvelut on Suomessa järjestetty, miten päihdehoitoon hakeudutaan ja mitä tulee ottaa huomioon palveluihin hakeuduttaessa tai niihin ohjattaessa. Koulutuksen käyneistä on tarkoitus muodostaa verkosto, joka kommunikoi keskenään myös koulutuksen jälkeen ja jota Päihdeasiamiestoiminta tukee.

Koulutus on suunnattu Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella toimiville, jotka joko työssään tai vapaaehtoistoiminnassaan kohtaavat päihdepalveluita tarvitsevia kansalaisia tai heidän läheisiään ja tarvitsevat lisävalmiuksia työnsä tueksi. Koulutukseen voidaan ottaa 50 osallistujaa. Koulutus on maksuton. Kouluttajina toimivat päihdeasiamies Tuula Sillanpää, edunvalvontakoordinaattori Reino Raittila ja suunnittelija Timo Glad.

Koulutus järjestetään Teams-yhteydellä. Osallistumiseen tarvitaan joko Teams-sovellus tai Google Chrome -verkkoselain. Teams-sovelluksen lataaminen on maksutonta. Osallistumislinkki ja tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen koulutusta.

 

Ilmoittautumiset 1.12 mennessä: reino.raittila@ehyt.fi

 

Lisätietoja: Reino Raittila 050 4646484

Ilmoittautumislinkin lähetämme ilmoittautuneille viim. torstaina 3.12.

Ohjelma ja aikataulu:
klo 13.00 Avaussanat, Heli Vaija
klo 13.05 Päihdeasiamiestoiminnan esittely, Reino Raittila
klo 13.15 Päihdeasiakkaan asema ja oikeudet osa 1, Tuula Sillanpää
klo 13.40 Puheeksiotto ja puheeksioton välineet, Timo Glad
Tauko
klo 14.05 Suomen päihdepalvelujärjestelmästä, Reino Raittila
klo 14.30 Päihdeasiakkaan asema ja oikeudet osa 2, Tuula Sillanpää
klo 15.00 Jatkosuunnitelmat
klo 15.15 Tilaisuus päättyy